Kennismigranten regeling

Kennismigrant regeling

Het geldt voor banen met een bruto salaris van meer dan € 52,462 en € 38,465 voor minder dan 30 jaar in het jaar 2014.
Deze salaris bands zijn niet van toepassing op het onderwijs en academische functies die ook onder de regeling vallen.
Buitenlandse studenten die een HBO / WO (hoger onderwijs) opleiding hebben afgerond kunnen een aanvraag bij de IND indienen in Nederland te blijven voor een jaar om te zoeken naar een baan.
Dit staat bekend als een zoekjaar / search jaar en gedurende deze periode kunnen ze niet in aanmerking voor sociale uitkeringen en moeten zich zelf financieel ondersteunen. Gedurende dit jaar hebben ze geen aparte werkvergunning nodig om te kunnen werken.
Als ze een geschikte job (minimum salaris € € 27,565 voor pas afgestudeerden) vinden kunnen ze aanspraak doen voor een verblijfsvergunning in het kader van de kennismigrantenregeling.

De bedragen van het minimumloon zal jaarlijks veranderen.

Kennismigrant Nederland verblijfs- en werkvergunning

Dit proces is niet zo anders dan de normale procedure, leesverblijfsvergunning en werkvergunning.

Geen aanvraag voor een werkvergunning

De procedure "Aanvraag voor toelating tot de kennismigrantenregeling" duurt maximaal 2 weken.

Kosten

Vergoedingen die moeten worden betaald voor de procedure om te werken als kennismigrant zijn  € 861.
De kosten kunnen elk jaar veranderen.

Voor meer informatie over de kennismigrant Nederland gaat u naar de website van de IND.

Indien u nog meer vragen heeft kunt u gerust contact opnemen met ons kantoor.