Vergunningen

Vergunningen zijn nodig als je wilt blijven en werken in Nederland u zult vergunning nodig hebben voor uw verblijf en om aan het werk te kunnen in Nederland.
Welke je nodig hebt hangt af van uw land van herkomst, en het doel van u komst naar Nederland.

Andere vereisten voor vergunningen bevatten geen strafblad, een bewijs van voldoende middelen van bestaan,
Nederlandse ziektekostenverzekering en geen gevaar voor de openbare orde, de nationale vrede en veiligheid.

Hoofdregel is dat als je langer dan drie maanden wilt te blijven, je een aanvraag moet doen voor een verblijfsvergunning.
Als uw verblijf drie maanden of minder en je niet een EU- of EER-burger, heeft u in uw situatie een visum nodig.
Het visum verleent u het recht op verblijf in Nederland.

Je hebt geen visum nodig als je uit de EU of EER komt.

Als u een verblijfsvergunning voor verblijf in Nederland moet je nog een werkvergunning hebben om aan het werk te kunnen
in Nederland. Door een werkvergunning kan een werkgever een werknemer van buiten de EER in dienst nemen binnen de looptijd
van de geldigheid van de vergunning. De werkgever is verantwoordelijk voor het aanvragen van de vergunning.
De vergunning geldt alleen voor de werknemer en het werk waarvoor een vergunning wordt aangevraagd.
Een werkvergunning is geldig tot maximaal één jaar, sinds 2014.

Voor kennismigranten is er een speciale regeling voor vergunningen, de zogeheten kennismigrantenregeling.
Deze regeling maakt het vaak makkelijker om te gaan werken in Nederland.

De procedure van de word vaak ook snel afgerond.

Thé Expat Agent kan u begeleiden door het proces van vergunningen, als u hulp nodig neem dan gerust contact met ons op. 

Meer informatie over vergunningen kunt u ook vinden op de IND, dit is de Immigratie- en Naturalisatiedienst.